Egyéb termékek

Gránit, márvány anyagokból munkapultok (konyha-, fürdőszoba-, bárpultok), asztallapok, ablakpárkányok stb. készítése.

Klasszikus kőfaragással foglalkozó műhely de képviseltetve van a Kőszobrászat is. A szobrász legnemesebb anyaga a kő, melynek tökéletes megmunkálása komoly szakértelmet és több éves gyakorlást igényel. A kőfaragás egy olyan művészet, ahol a kőtömbökből – a fölösleg lefaragásával – születik meg a forma, alak. Kezdetekben határozott és erőteljes ütésekre van szükség a nagyobb darabok eltávolítására, azonban amikor megszületett a kért méretű kőtömb, már sokkal aprólékosabb és finomabb mozdulatokat igényel. A kőfaragás legnagyobb felelőssége, hogy kifinomult és részletgazdag alakok szülessenek. Minden egyes részlet kivitelezése külön tervezéssel jár, ráadásul a mesterembernek tudnia kell, hogy a kő egyes részeihez milyen szerszámokkal nyúlhat hozzá. Ezen kívül komoly matematikai és művészeti ismerettel is rendelkeznie kell, mivel a kőfaragásban egyesül az anyag, a forma, a tömeg, a méret és szerkezet harmóniája. Ezeket megfelelően kell kombinálni, hogy a legszebb faragványok születhessenek.

Az igényekhez alkalmazkodva elsősorban manufakturális munkákra specializálódva. műhelyemben a klasszikus kőfaragás és kőfeldolgozás szinte minden apró részletével foglalkozom. Itt gyártjuk egyedi igényeknek megfelelő köveinket, Klasszikus, modern formavonalak követésével készült egyedi kőmunkákat, akár a megrendelő által hozott tervek alapján is.

 Anyagok: Gránit, Márvány, Mészkő, Homokkő

Gránit: a gránit – exkluzív megjelenéséből kifolyólag – alkalmas kül- és beltérben párkányok készítésére, fal- és padlóburkolat, lépcsőburkolat, teraszburkolat kivitelezésére. Továbbá készíthetünk belőle belső díszítő elemként dohányzóasztalt, étkezőasztalt, telefonasztalkát, tükörkeretet, polcot stb.

A felülete készülhet fényezett, illetve csúszásmentesített kivitelben.

A kiváló víz- és hőálló tulajdonságának köszönhetően készülhet belőle konyhapult, fürdőszoba pult. Továbbá készíthetünk gránitból – az egyszerűtől az exkluzív megjelenésig – sokoldalú nemeskő. Pozitív tulajdonságai miatt széleskörűen felhasználható a belsőépítészettől kezdve a sírkőkészítésen át az ablakpárkány gyártásig. A gránitból nem csupán oszlopok vagy ablakpárkányok, de konyhapult is készülhet. nem karcolódik, hőálló és saválló, ezért hosszabb ideig marad újszerű. Tartós, szép és nem utolsósorban a luxus érzetét kelti egy gránitból készült konyhai kiegészítő. Az általam kínált gránitpultok számos előnnyel bírnak:

Esztétikus, elegáns megjelenést nyújtanak otthonában

Gazdag színválasztékuk lehetővé teszi, hogy konyhája stílusához illő darabot válasszon

Ellenálló felületűek, nem okoz problémát számukra a karcolás, vágás, sem egyéb sérülések

Nagyfokú hőálló képességgel bír, így a forró edények sem csorbítják szépségét

Egyszerűen tisztítható felületük időtálló

Minden egyes konyhapultot, fürdőszobapultot a megadott hely pontos méretfelvétele alapján készítünk el, így elegáns megjelenésű, központi figyelmet élvező helyiséggé válik konyhája, fürdőszobája.

ablakpárkány. A modern ablakpárkányok részére. a legideálisabb megoldás, ha hosszútávon strapabíró és valóban különleges ablakpárkányt szeretnénk otthonunkra, hogy gránitból készíttetjük! A gránit ablakpárkány minőséget, stílust és eleganciát sugároz, miközben nagyon hosszú az élettartama! A gránit ablakpárkány másik fontos jellemzője, hogy árban is megfizethető, így ha mellette döntünk, akkor egy rendkívül jutányos befektetéssel is gazdagabbak leszünk.

Készülhet ablakpárkány terméskőből is. Ezek közül a leggyakoribb, főleg beltérbe a horvát Kanfanar mészkőből készült. Ennek a kőnek tulajdonképpen csak előnye van. Ez a leginkább megfizethető, teljesen tömör, elég kemény, amitől kellően fényezhető és kellemes világos barna-bézs színe miatt általában minden ház berendezéséhez jól passzol.

A kandallók napjaink egyik legfelkapottabb díszei lakásunknak, a kandallók legmutatósabb részét, a burkolatot rendelheti meg nálunk.  A kandalló burkolat készülhet az Ön kívánságára akár téglából, kerámiából, kőből vagy terméskőből. Mindegyik anyag kiváló választás, megrendelőink igényeinek eleget téve a legváltozatosabb burkolatú kandallókat tudjuk elkészíteni, egyben ízléses és követi az aktuális kandalló trendet.

Aki nem a klasszikus vagy éppen a rusztikus kandalló burkolatokat részesíti előnyben, választhat minimál designt is. A minimál stílus azok számára ideális választás, akik a letisztult, modern irányt, geometrikus formákat kedvelik. Ezeknél a modern kandallóknál a visszafogott homlokzat nem csupán helytakarékosabb és illeszkedik az enteriőrbe, de a lángokat emeli ki és a tűz látványára irányítja a figyelmet. Egyszerűség, szépség és praktikum ötvöződik egyetlen homlokzatban.

a rusztikus kandalló burkolat: A nyugodt vidéki élet romantikája és keresetlen egyszerűsége sokaknak vágyálma. készülhet bármiből, ami természetes vagy természetes hatású. De legjobb választás az olyan természetes kőburkolat, mint amilyen a terméskő, a mészkő vagy a kő. A rusztikus kandalló attól lesz hiteles, hogy kissé megmunkálatlannak, zordnak, darabosnak tűnik, ugyanakkor barátságos, melegséget sugároz, ami köré jólesik odagyűlni a hideg téli estéken.

Márvány

A márvány átkristályosodott mészkő, szerkezete a mészkőhöz képest jóval tömörebb, egységesebb. Felhasználását tekintve a mészkőhöz hasonlóan alkalmas kül- és beltéri padlóburkolat, falburkolat, lépcsőburkolat, párkány, könyöklő, fürdőszobapult, kandalló készítésére.

A márvány már hosszú évszázadokkal ezelőtt is presztízs értékkel rendelkezett az építőanyagok területén. Nem véletlenül, hiszen ebből az anyagból készült tárgyak, épületek utánozhatatlan megjelenéssel bírnak. Elegáns, impozáns és tiszteletet parancsoló, ugyanakkor nemes és tartós a márványból készült munka.

 Mészkő

A mészkő a sós, illetve édes vízben kémiai kiválás útján keletkezett üledékes kőzet.

Szerkezete lehet tömör (tengeri üledék) vagy lyukacsos (édesvízi üledék). Keletkezéséből adódóan a mészkövekben gyakran lehet felfedezni növények, csigák és apróbb élőlények vázszerkezetét. Színe világos, leggyakrabban sárga, barna, vöröses.

Felhasználását tekintve a gránithoz hasonlóan alkalmas kül- és beltéri padlóburkolat, falburkolat, lépcsőburkolat, ablakpárkány, könyöklő, fürdőszoba pult, kandalló készítésére.

 Törekszem arra, hogy választékot a megrendelők igényeihez igazítsam. Egy professzionális kőfaragó ötvözi a művészetet és a funkciót, precízen, aprólékosan dolgozik. korszerű eszközökkel, ám a klasszikus értékeket szem előtt tartva.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.